Vad gör man av resterna som blir när man har kört järnet med råsaftcentrifugen? Jo, vegobiffar så klart!
Så till kvällsmat fick bli grönsaksbiffar men för att undvika allt för slät smet så rev jag ner några morötter. Jag strösslade över lite sesamfrö innan jag lade biffarna i stekpannan då de får lite mer tuggmotstånd och den goda smaken av rostad sesam.Tips gällande sesamfrö är att använda skalat sesamfrö som panering av tex kyckling i stället för ströbröd. Det blir fantastiskt gott!Som ni ser på bilden är tillbehören någon sorts grekisk-sallad-inspiration och hummus.
Åter igen till sesam. Tahini är galet gott till hummus, det ger det där lilla extra. Testa!
Mums för mamman och pappan men vad tyckte de små då om middagen? Allt gick raskt ner. Möjligtvis att de tyckte att hummusen var lite stark då jag, helt ärligt, gick nog lite ”maniac” med både chillin och vitlöken. Äh, de ska väl härdas i tid va?
#hummus #vegomat #healthyfood
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar